KLEURRIJK; en de vrouw die slaat de trom

Een boek met verhalen van bijzondere, multiculturele vrouwen. 56 pagina’s op A4 formaat, geïllustreerd met foto’s in full color.

Bestel het boek door een mailtje met je adresgegevens en telefoonnummer  te sturen aan: info@atelierambrosius.nl Dan krijg je een tikkie om te betalen en het boek wordt opgestuurd. Of vraag ernaar in je boekhandel.

Prijs €17,95, verzendkosten €4,95 (maar je mag het ook ophalen), en als e-book in PDF  €9,95.

Kleurrijk ontstond in december 2018 als Kleurrijk Krimpenerwaard. Wekelijks verscheen er in de krant een verhaal en een portret van een bijzondere vrouw die ik interviewde.

Aanvankelijk wilde ik om mijn blik te verruimen het liefst op wereldreis gaan, totdat ik inzag dat ik de wereld al binnen handbereik heb, in mijn eigen stadje en streek.

Door zoveel mogelijk multiculturele vrouwen te spreken, wilde ik hun verhalen naar buiten brengen voor iedereen die benieuwd is hoe onze samenleving groeit en verandert. Verhalen die het onderliggende stramien blootleggen van hoe de maatschappij evolueert. De Nederlandse polder is het middelpunt van onze wereld, waar heel veel nationaliteiten samenkomen. De ontmoetingen en verhalen die ik vond, heb ik ervaren als een reis door de schatkamers van de aarde.

De Krimpenerwaard is een typisch Hollandse polder, met eindeloos veel rechte sloten, waar witte zwanen zwemmen en bonte koeien grazen in klaverrijke weilanden, de rivieren in de lente langs de oevers getooid met gouden dotters. Het is een gebied waar vroeger vooral struise boerinnen de dienst uitmaakten, maar waar de samenleving tegenwoordig multicultureel is en divers in alle kleuren.

“Vrouwen komen om allerlei redenen naar Nederland, en ze zijn niet alleen maar hulpbehoevend,” vertelt Corine de Haij, coördinator van het Taalhuis. “Met hun veerkracht, slagvaardigheid en levenservaring dragen ze blijvend bij aan onze tijd.”

Met deze prachtige portretten ben ik de schatzoeker geworden die ik wil zijn, geïnspireerd door het luisteren naar alle verhalen, het vertrouwen dat ik kreeg ze op te schrijven. Verhalen om van te genieten, net zoals ik dat heb gedaan, op deze wereldreis dicht bij huis. Reis je met me mee?