Ambrosius Lab

~ Een goed gesprek. Van tijd tot tijd je ‘hoofd’ op een rijtje krijgen? Dat kan. Maar ook als je behoefte hebt aan een vertrouwensgesprek, een spiegel nodig hebt of een klankbord. Wil je weten waar je talenten liggen, sta je op een kruispunt of ben je juist verdwaald? Ik help je graag verder.

Jeugd Persbureau is een programma dat wordt gegeven op basisscholen in series van vijf bijeenkomsten van een uur aan groepen van 5 tot 12 kinderen vanaf groep zes en het voortgezet onderwijs.

Deelnemers van het Jeugd Persbureau maken kennis met de verschillende aspecten van media en mediagebruik. Jeugd Persbureau stimuleert de ontwikkeling van een kritisch bewustzijn. De deelnemers stappen in de rol van verslaggever en maken werkstukken over eigen gekozen onderwerpen.

De kinderen en jongeren verzamelen informatie en vormen een eigen mening. Omdat ze gemotiveerd zijn en gestimuleerd worden door deze vorm van ‘levensecht-leren’ stappen ze spelenderwijs over leerdrempels heen. Het aanleren van nieuwe vaardigheden kost weinig moeite omdat de deelnemers zich inleven in hun rol als verslaggever/redacteur en de taken vrij concreet zijn. Met een leuke uitdaging voor ogen is het gemakkelijk om je best te doen.

Afhankelijk van het medium wordt hun taalvaardigheid bijgespijkerd of op een visuele of auditieve wijze uitdrukking gegeven aan hun ideeën. Ze leggen contact met sleutelfiguren bij instanties en raken geleidelijk aan vertrouwd met de regels in de maatschappij. In dat proces spelen rolmodellen en ambassadeurs als ondernemers, wethouders of de burgemeester een inspirerende rol.

Meditatielessen
Overal in de wereld wordt gemediteerd. Met muziek, adem- en lichaamsoefening en visualisaties reizen we rond in de wereld van meditatie. Aan de orde komen oa mindfulness, dankbaarheid, vrede en stilte, helder aanwezig zijn, je verbinden, je aandacht richten. Belangrijk is de geest te ontwikkelen: leren stil zijn, je veilig voelen en vrijheid  te vergroten. We gebruiken technieken uit de positieve psychologie en het Boedhisme.

Het dromenspel
Droom jij ook wel eens, droom je gek of eng of vrolijk? In dit spel maak je figuurtjes van klei van wat je hebt gedroomd. Met deze pionnen ga je op reis en kom je elkaar onderweg tegen. De avonturen die je dan met elkaar beleeft vier je aan het eind van het spel op het feest. Voor ouders of leerkrachten: Dit spel is ontwikkeld door Anne Marie von Franz, een leerlinge van Jung, in het kader van de actieve imaginatie spelen we met de beelden uit de droom of het onderbewuste. Door samen met anderen te spelen, kun je op een speelse manier uiten wat voor jou belangrijk is. Voor kinderen: 4 deelnemers.

Het spel van de nieuwe gouden tijd
Dit spel helpt je wensen te vervullen. Wist je dat je daarmee ook de wensen van anderen kunt laten uitkomen? In Zuid Amerika kregen de kinderen van de keizer les om later het rijk goed te kunnen besturen. In dat Incarijk was geen armoede, geen vervuiling en geen werkeloosheid of slavernij. Ze voorspelden dat die tijd weer zou terugkeren.

Als je weet wat je wilt, doet wat je voelt en meent wat je zegt, als je op jezelf en op anderen kunt vertrouwen heb je meer kans dat je wensen uitkomen! Dit is een leuk en leerzaam gezelschapsspel voor 1 tot 12 deelnemers. Voor teams, volwassenen en kinderen. Een plezierig gezelschapsspel, uitstekend geschikt voor teambuilding en persoonlijke integratie. Duur afhankelijk van aantal deelnemers vanaf één uur voor een individuele sessie tot twee dagen voor een ‘group intensive’. Als teambuilding spel  voor collega’s 3 tot 6 uur. 

Workshop Incatraditie
Een uitgebalanceerd palet aan meditaties, oefeningen en energiewerk, die persoonlijke integratie, bewustzijn, verbinding  en samenwerking bevorderen. De Incatraditie is gericht op het ontwikkelen van persoonlijke kracht en eigen verantwoordelijkheid. De nieuwe gouden tijd is volgens de voorspelling de tijd die terugkeert als hoofd, hart en handen samenwerken. Wij noemen dat congruentie, of de rijkdom van het delen.

Voor iedereen en voor alle leeftijden. Duur drie maal zes bijeenkomsten.