Tekstbureau

Als freelance journalist heeft Ambrosius meer dan twintig jaar schrijfervaring.

Teksten, van persbericht tot nieuwsbericht
• Artikelen, advertorials en webteksten. Uw themaboek, nieuwsbrief, biografie, jubileumboek of artikel voor bedrijven en particulieren. Uw verhaal voor jubileum, verjaardag of uitvaart.
• Schrijftrainingen en jeugd persbureau

Cursus biografie schrijven
Je hebt altijd al je verhaal op papier willen schrijven, maar waar moet je beginnen. Wanneer moet je beginnen, en hoe? Journalist, auteur, en biograaf Loes Ambrosius geeft bij voldoende aanmeldingen een cursus levensverhalen schrijven. Acht bijeenkomsten in een gemoedelijke sfeer. Voor mensen die schrijven als middel zien maar ook als kunst. Voor mensen die met woorden willen leren toveren of voor hen die om allerlei redenen hun verhaal willen optekenen.

Tijdens de bijeenkomsten werken we met korte, associatieve schrijfopdrachten om structuur aan te brengen in je herinneringen, anekdotes en verhalen. De deelnemers krijgen schrijfopdrachten om thuis verder uit te werken. Zo werk je aan verhalen uit iedere periode van je leven. Na de cursus heb je een heel nieuwe frisse blik en een tastbaar resultaat.

Jeugd Persbureau Tekst&Uitleg

Jeugd Persbureau Tekst&Uitleg is een programma dat wordt gegeven op basisscholen in series van vijf bijeenkomsten van een uur aan groepen van 5 tot 8 kinderen vanaf groep zes en het voortgezet onderwijs.

Deelnemers van het Jeugd Persbureau maken kennis met de verschillende aspecten van media en mediagebruik. Jeugd Persbureau stimuleert de ontwikkeling van een kritisch bewustzijn. De deelnemers stappen in de rol van verslaggever en maken werkstukken over eigen gekozen onderwerpen.

De kinderen en jongeren verzamelen informatie en vormen een eigen mening. Omdat ze gemotiveerd zijn en gestimuleerd worden door deze vorm van ‘levensecht-leren’ stappen ze spelenderwijs over leerdrempels heen. Het aanleren van nieuwe vaardigheden kost weinig moeite omdat de deelnemers zich inleven in hun rol als verslaggever/redacteur en de taken vrij concreet zijn. Met een leuke uitdaging voor ogen is het gemakkelijk om je best te doen.

Afhankelijk van het medium wordt hun taalvaardigheid bijgespijkerd of op een visuele of auditieve wijze uitdrukking gegeven aan hun ideeën. Ze leggen contact met sleutelfiguren bij instanties en raken geleidelijk aan vertrouwd met de regels in de maatschappij. In dat proces spelen rolmodellen en ambassadeurs als ondernemers, wethouders of de burgemeester een inspirerende rol.