Coaching, training, cursus

Cursus EHBO met homeopathie. Een korte cursus met daarin de meest voorkomende aandoeningen. Uitstekend te gebruiken voor huis- tuin en keuken ongevallen. Een aanvulling op de reguliere EHBO.

EHBO met homeopathie voor kinderen. De meest voorkomende klachten en ongevallen, waarin ook infectieziekten zijn opgenomen. Allergische reacties, wondverzorging, verbranding, kneuzingen en breuken, oorontsteking, koorts ed.

Deze cursussen zijn inclusief een aantrekkelijke aanbieding voor een EHBO doos met remedies en een boek.

Meditatielessen
Overal in de wereld wordt gemediteerd. Met muziek, adem- en lichaamsoefening en visualisaties reizen we rond in de wereld van meditatie. Aan de orde komen oa mindfulness, dankbaarheid, vrede en stilte, helder aanwezig zijn, je verbinden, je aandacht richten. Belangrijk is de geest te ontwikkelen: leren stil zijn, je veilig voelen en vrijheid  te vergroten. We gebruiken technieken uit de positieve psychologie en het Boedhisme.

Het dromenspel
Droom jij ook wel eens, droom je gek of eng of vrolijk? In dit spel maak je figuurtjes van klei van wat je hebt gedroomd. Met deze pionnen ga je op reis en kom je elkaar onderweg tegen. De avonturen die je dan met elkaar beleeft vier je aan het eind van het spel op het feest. Voor ouders of leerkrachten: Dit spel is ontwikkeld door Anne Marie von Franz, een leerlinge van Jung, in het kader van de actieve imaginatie spelen we met de beelden uit de droom of het onderbewuste. Door samen met anderen te spelen, kun je op een speelse manier uiten wat voor jou belangrijk is. Voor kinderen: 4 deelnemers.

Het spel van de nieuwe gouden tijd
Dit spel helpt je wensen te vervullen. Wist je dat je daarmee ook de wensen van anderen kunt laten uitkomen? In Zuid Amerika kregen de kinderen van de keizer les om later het rijk goed te kunnen besturen. In dat Incarijk was geen armoede, geen vervuiling en geen werkeloosheid of slavernij. Ze voorspelden dat die tijd weer zou terugkeren.

Als je weet wat je wilt, doet wat je voelt en meent wat je zegt, als je op jezelf en op anderen kunt vertrouwen heb je meer kans dat je wensen uitkomen! Dit is een leuk en leerzaam gezelschapsspel voor 1 tot 12 deelnemers. Voor teams, volwassenen en kinderen. Een plezierig gezelschapsspel, uitstekend geschikt voor teambuilding en persoonlijke integratie. Duur afhankelijk van aantal deelnemers vanaf één uur voor een individuele sessie tot twee dagen voor een ‘group intensive’. Als teambuilding spel  voor collega’s 3 tot 6 uur. 

Workshop Incatraditie
Een uitgebalanceerd palet aan meditaties, oefeningen en energiewerk, die persoonlijke integratie, bewustzijn, verbinding  en samenwerking bevorderen. De Incatraditie is gericht op het ontwikkelen van persoonlijke kracht en eigen verantwoordelijkheid. De nieuwe gouden tijd is volgens de voorspelling de tijd die terugkeert als hoofd, hart en handen samenwerken. Wij noemen dat congruentie, of de rijkdom van het delen.

Voor iedereen en voor alle leeftijden. Duur drie maal zes bijeenkomsten.

Workshop Mandala maken van bloemen
Deze workshop volgt de Zuid Amerikaanse traditie in een vrolijke en mooie ceremonie van dankbaarheid voor het leven. Om een feest luister bij te zetten. Om iets te vieren, een mijlpaal, een prestatie, een keerpunt of een wisseling van het seizoen. Duur plusminus anderhalf uur.

Trainingen in schrijven
Cursus biografisch schrijven
Je hebt altijd al je verhaal op papier willen zetten, maar waar moet je beginnen. Wanneer moet je beginnen, en hoe? Volg een cursus levensverhalen of biografisch schrijven. Voor mensen die schrijven als middel zien maar ook als kunst. Voor mensen die met woorden willen leren toveren of voor hen die om allerlei redenen hun verhaal willen optekenen.  Tijdens de bijeenkomsten werken we met korte, associatieve schrijfopdrachten om structuur aan te brengen in je herinneringen, anekdotes en verhalen. De deelnemers krijgen schrijfopdrachten om thuis verder uit te werken. Zo werk je aan verhalen uit iedere periode van je leven. Na de cursus heb je een heel nieuwe frisse blik en een tastbaar resultaat.

Volwassenen, acht bijeenkomsten. maximaal acht deelnemers.

Kinder persbureau
De journalist
Interviewen en een persbericht maken voor de basisschool. Je leert welke vragen je moet stellen en hoe je daarvan verslag legt in een geschreven tekst. Doel is een echte krant.

Kinderen stappen in de rol van verslaggever en maken samen een echte krant over eigen gekozen onderwerpen uit de omgeving. Deze workshop stimuleert de ontwikkeling van hun kritisch bewustzijn. Ze ontwikkelen hun media- en taalvaardigheid, verzamelen informatie en vormen een eigen mening. Omdat ze gemotiveerd zijn en gestimuleerd worden door deze vorm van ‘levensecht-leren’ stappen ze spelenderwijs over leerdrempels heen. Het aanleren van nieuwe vaardigheden kost weinig moeite omdat de kinderen zich inleven in hun rol als verslaggever/redacteur. Ze gaan op stap in de omgeving om contact te leggen met mensen die ze kunnen interviewen over een bepaald onderwerp. De kinderen gaan nooit zonder begeleiding op stap. Aan het einde van deze workshop hebben de kinderen samen een krant gemaakt die wordt verspreid.

Cursus dagboek voor kinderen
De kinderen gaan aan de slag om hun herinneringen, belangrijke gebeurtenissen en alles wat ze meemaken, vast te leggen. Afhankelijk van de leeftijd zal de vorm waarin ze dat doen verschillen. Oudere kinderen kunnen al schrijven, jongere kinderen zullen vooral gaan tekenen, maar ook knippen en plakken uit tijdschriften. Spelenderwijs zullen we ook aandacht besteden aan dichten. Aan het einde van de workshop hebben ze een mooi dagboek gemaakt waarin ze thuis verder kunnen werken.