Gezond oud worden met Homeopathie

Gezond oud worden met Homeopathie.

Bij homeopathie wordt vaak aan kinderen gedacht omdat zij vaak goed en snel op homeopathie reageren. Toch is er een toenemend aantal ouderen dat de voordelen van een homeopathische behandeling leert kennen en waarderen.

De levensverwachting is in West-Europa hoger dan ooit eerder. En hoe langer mensen leven, hoe vaker ziekten zoals diabetes, hypertensie, artritis, depressie en vergeetachtigheid voorkomen.

Vaak nemen oudere mensen dagelijks verschillende medicijnen in. Soms ook verdragen ze deze medicatie niet goed. Daarbij komt het regelmatig voor dat de verschillende inhoudsstoffen van de medicijnen elkaar onderling beïnvloeden waardoor ongewenste neveneffecten kunnen worden versterkt.

Homeopathie

Bij een homeopathische behandeling is er niet alleen aandacht voor de fysieke klachten. Er wordt in een consult veel tijd genomen. Het is de taak van de homeopaat om zonder oordeel en meevoelend naar u te luisteren. Ook het psychologisch welbevinden en de persoonlijkheid van de patiënt helpen de homeopaat het passende homeopathische middel te vinden.

In de zorg en ondersteuning van ‘oudere’ patiënten helpen homeopaten gezondheidsrisico’s te identificeren en geven waardevolle tips voor een gezonde levensstijl. Zo kunnen ze hun patiënten ondersteunen om tot op hoge leeftijd een autonoom leven te leiden.

Een homeopathische behandeling is goed te combineren met de behandeling met geneesmiddelen en kan bijdragen de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. De ervaring heeft geleerd dat bij een goede homeopathische behandeling de basisgezondheid verbetert en daardoor vervelende bijwerkingen verminderen.

Week van de Homeopathie

Jaarlijks wordt begin april de Week van de Homeopathie georganiseerd.

Op 11 april in Schoonhoven
Lezing om 20:00 tot 22:00 uur met voldoende ruimte voor vragen
Graag vooraf aanmelden
Naam: Loes Ambrosius
Locatie: Atelier Ambrosius, Knotwilgenstraat 50, 2871RC, Schoonhoven.
Tel.nr: 06 18 25 79 03
E-mail: info@atelierambrosius.nl
Website: http://www.AtelierAmbrosius.nl

13 april
Open Dag / Gratis mini-consulten
Naam: Loes Ambrosius
Locatie: Atelier Ambrosius, Knotwilgenstraat 50, 2871RC, Schoonhoven.
Tijd: van 10.00-13.30 en van 19.00-21.00 uur
Tel.nr: 06 18 25 79 03
E-mail: info@atelierambrosius.nl
Website: http://www.AtelierAmbrosius.nl

Week van de homeopathie

Jaarlijks wordt begin april de Week van de Homeopathie georganiseerd, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

Activiteiten in het hele land

Het thema van 2016 is Homeopathie als preventieve geneeswijze, oftewel: Voorkomen is beter dan genezen.

Zelfherstellend vermogen

Een homeopathische behandeling stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daardoor verbeteren niet alleen de huidige klachten, maar wordt de natuurlijke weerbaarheid tegen bijvoorbeeld infectieziekten sterker. De geschiedenis van de homeopathie kent mooie resultaten als het gaat om de behandeling van patiënten tijdens epidemieën.

Activiteiten

Ben je benieuwd hoe Homeopathie ziekte kan voorkomen? Bezoek dan in de week van de homeopathie een activiteit die door Atelier Ambrosius wordt georganiseerd. Zij stelt van 10 t/m 16 april haar deur open met een lezing op dinsdag 11 april en een open dag op 13 april met gratis miniconsults.

Ook bij dieren kan een homeopathische behandeling zowel genezen als preventief werken. Lees in het volgende artikel hoe de weerstand en het immuunsysteem van een paard door een behandeling met homeopathie zódanig verbetert, dat het voortaan vrij is van allergieklachten. naar het artikel > (pdf)

Mantelzorgpas Krimpenerwaard

Wist je dat je je mantelzorgpas Krimpenerwaard bij Atelier Ambrosius in kunt leveren? Voor Kunst, Literatuur én gezondheid! Naast de vergoeding door je zorgverzekeraar kun je klassiek homeopatische consulten maar ook coaching of counsellinggesprekken betalen met je mantelzorgpas. En je krijgt ook nog eens een gratis EHBO-ebook homeopathie. Kortom de moeite waard om langs te komen en jezelf eens lekker te verwennen! Je hebt het verdiend.

Mijn Eiland, Arvid de Vries – pleziervissen of vissen als kunst

Arvid de Vries – pleziervissen of vissen als kunst
Tijd voor een lesje visserslatijn. Tholen zou geen eiland zijn zonder al dat water rondom. Pleziervisser Arvid de Vries groeide op aan de waterkant, de Veste in Tholen. Daar kreeg hij het vissen met de paplepel ingegoten van zijn vader Joop, en hij zet de traditie voort met zijn zoon Luca.

Een recreatievisser is hij, om precies te zijn een kantvisser, soms strandvisser. Arvid is geen beroeps-, sport-, of wedstrijdvisser. Wrakvissen maakt hem zeeziek en hij heeft geen boodschap aan de hele sfeer rondom competitie. Als kind, met koninginnedag, toen hij dacht de hele wereld aan te kunnen en beroemd te worden, deed hij wel mee.

Misschien heeft hij het relaxte wel van zijn vader, die zijn hengel aan de wilgen heeft gehangen en nog voornamelijk geniet van lekker dobberen op de Oosterschelde.
‘Ronduit jammer,’ zegt Arvid, ‘dat er weinig vis meer in de Oosterschelde zit.’ Toch heeft dat hem niet tot een zoetwatervisser gemaakt. ‘Die zitten op stoeltjes; tentje mee, pizzaatjes eten, een biertje erbij. De zoutwatervisser staat; als hij al zit dan is het op zijn viskist. Hooguit legt hij een vers visje op de barbecue.’ Arvid is geen typische mooiweervisser, zoals zijn vrouw Laura, die enkel meegaat in de zomer met hun dochtertje Lana, die vissen wil aaien.

Arvid heeft een passie: de tong. ‘Ik deel graag een visje uit, maar de tong heb ik het liefst op mijn eigen bord.’ Platvissers staan niet hoog in aanzien in de viswereld. ‘Platte vissen als schar en bot bijten en gaan op de bodem liggen waar je ze vanaf sleept. De tong echter gedraagt zich als een zeebaars en geeft zich niet zomaar gewonnen. Hij trekt zich krom als een parachute en schept continu water mee. Je moet er wat voor doen. Als ik een lijn binnenhaal hoop ik stiekem dat die tong eraan zit. Waar de vis zich bevindt is een mysterie. Niemand geeft zijn visplek prijs. Het is een kunst erachter te komen waar je precies moet zijn, soms vang je bot, zit je net mis. Je informeert zo’n beetje achteloos bij andere vissers welke plekken ze kennen. Je lost ze op als raadsels door het middelpunt te ontdekken waar wegen elkaar kruisen.

Arvid vist vanwege de liefde voor eten. Van origine is hij kok. Voedsel, eten en gegeten worden, is bij hem puur poëzie. Luister maar: ‘Eten is een verhaal, je moet erin opgaan. De volle maan heeft een mysterieuze aantrekkingskracht, samen met de zon zorgt ze voor de getijden die alles beïnvloeden. Als visser maak je contact met de wereld onder water. Al vissend ben ik stil om dit intens te ervaren. Als kok sta je in verbinding met de elementen, moet je weten wat je serveert. Je gasten proeven of je liefde in je eten stopt of het juist niet snapt. Als ik de vis met eigen handen uit het water haal, bereid en aan mijn gasten voorschotel besef ik hoeveel het leven te geven heeft. Hoeveel ik zelf heb genomen. Het vissen maakt je bewust van die processen.’

Favoriet maaltje van visser en kok Arvid de Vries: hij kookt graag een Roseval aardappel in de schil bij zijn zelfgevangen tong. Een langwerpig aardappeltje met een wit tot lichtgele kleur. Het heeft een stevige textuur en een sterke smaak. Met roomboter, wat grof zout en citroen een maaltje om je vingers bij af te likken.

Reacties op Mijn Eiland

Ik heb slapeloze nachten gehad van het verhaal van Larissa, die met haar moeder en broertje uitgezet dreigt te worden naar Armenië. Wie ooit afhankelijk is geweest van Nederlandse bureaucratie weet hoe huiveringwekkend die kan zijn. Je denkt een mens te spreken maar die blijkt na een dagje bureauwerk ieder greintje mededogen, empathie en sympathie te ontberen. Ik denk dat als ze robots in zouden zetten die weleens meer fatsoen zouden kunnen hebben dan sommige ambtenaren met de protocolziekte. Doodeng vind ik het dat als mensen niet meewerken aan hun uitzetting dit per definitie wordt gezien als tegenwerking die met uitzetting wordt beantwoord. Wat betekent dat deze mensen monddood worden gemaakt en er onvoorstelbaar leed achter de deuren van je buren kan afspelen. Ik beschrijf daarom de feitelijke situatie. Hieronder de reactie van de rector van de school van Larissa. Meer hierover in Mijn Eiland.

Beste Mevrouw Ambrosius,

Met plezier heb ik uw boek gelezen. Heel veel dank. Geweldig hoe u ons eiland beschrijft. Dank ook voor het mooie stuk over de inzet van de scholen voor Larissa. Het is fijn dat het gezien wordt.
Tot op dit moment zijn wij nog in het ongewisse. Er is nog geen definitieve zekerheid. Het lijkt erop dat het in orde gaat komen. Dat zou fijn zijn. De advocaat is in druk overleg met de IND en heeft het idee dat de zaak er nu goed voor staat. Het blijft afwachten. Zodra ik meer weet breng ik u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Leon de Rond, rector
RSG ’t Rijks
Bergen op Zoom

Mijn Eiland, reacties en in de pers

Enkele reacties: ‘Ik dacht dat ik veel mensen kende, maar zo persoonlijk als jij ze beschrijft kende ik ze niet. ‘ en ‘Het boek tekent het leven op het eiland als een waaier uit.’

Ik was bij Omroep Zeeland in het programma de Zeeuwse Kamer. Hier vertel ik ook over ‘De beschutting’, mijn eerdere roman over Zeeland: https://soundcloud.com/omroepzeeland/zeeuwse-kamer-over-boek-bergfotograaf-en-boek-over-tholen-19-10-2016

Mijn Eiland stond al in de PZC en BN de Stem. http://www.pzc.nl/regio/tholen/portretten-schetsen-een-beeld-van-tholen-in-nieuw-boek-1.6513667

 Heel mooi staat het in:

http://zeelandboeken.pzc.nl/?p=19325

Een dankjewel aan mijn collega’s Timo van de Kasteele voor artikelen in de Eendrachtbode (niet digitaal) en Josien Mathlener van de Thoolse Bode

http://internetbode.nl/tholen/initiatief-om-tholen-op-manier-kijker-zetten-is-fantastisch-300608